Εγγραφή News Letters
e-mail:

Εκθέσεις
7η Έκθεση Eλαιολάδου και Eλιάς
Ημερομηνία έναρξης: 31/03/2017 Ημερομηνία λήξης: 02/04/2017

LOGO 7ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ.jpg 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑΣ

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

7η Έκθεση ελαιολάδου και ελιάς

 

 

Η μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα για το Ελαιόλαδο και την Ελιά διοργανώνεται για έβδομη φορά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 31 Μαρτίου, 1  & 2 Απριλίου 2017.

Αποτελεί το σημαντικότερο θεσμό της ελαιοκομίας στην Ελλάδα. Τα προηγούμενα φεστιβάλ κάλυψαν ένα μεγάλο κενό στην προβολή και προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς.

Το 7ο Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται και στηρίζεται από τους φορείς του κλάδου και την ελληνική επιστημονική κοινότητα.

Την έκθεση θα επισκεφθούν πρέσβεις και εμπορικοί ακόλουθοι από όλο τον κόσμο, προμηθευτές αλυσίδων σούπερ μάρκετ,           ξενοδοχειακών και ναυτιλιακών επιχειρήσεων καθώς και εστιατορίων και χώρων σίτισης. Αθρόα θα είναι και η προσέλευση             καταναλωτών για τη γνωριμία με τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά ελαιοκομικά προϊόντα.

Παράλληλα με το φεστιβάλ πραγματοποιείται επιστημονικό συνέδριο για την Ελιά & το Ελαιόλαδο καθώς και ο 5ος Διαγωνισμός «Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων» που αποτελεί μια σημαντική καινοτομία της διοργάνωσης με πληθώρα συμμετοχών, που κατέδειξαν στις προηγούμενες διοργανώσεις ότι τα ελληνικά ελαιόλαδα είναι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας.

 

Η έκθεση που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες του χώρου

 

 

 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

  

Η έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 7υ  Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκομένων στον τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον τομέα  της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του λαδιού και της ελιάς  και θα καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου καθώς είναι ο ιδανικός τόπος προβολής προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών του Ελαιολάδου και των ελιών

 

·         Παρουσίαση όλων των ποικιλιών Ελαιολάδων και ελιών που παράγονται στην Ελλάδα

 

·         Την αναφορά σε συστήματα και τεχνικές επεξεργασίας του ελαιοκάρπου με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και την προστασία του περιβάλλοντος

 

·         Την  εκτενή συζήτηση για  το  βιολογικό   ελαιόλαδο, πάστα  ελιάς καθώς και την σημασία των δύο αυτών προϊόντων

 

·         Την επισήμανση  όλων των παραμέτρων και παραγόντων που συνδέονται με την ακόμη περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου ελληνικού ελαιολάδου

 

·         Την ανάδειξη προβλημάτων που αφορούν την εμπορία, τυποποίηση και εμπορία του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς και ιδιαίτερα των θεμάτων  του σύγχρονο μάρκετινγκ 

 

·         Την παρουσίαση τελευταίων δεδομένων της επιστήμης σχετικά με τον ιδιαίτερο ρόλο του ελαιολάδου ως λειτουργικό τρόφιμο.

 

·         Την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τα Προγράμματα που αφορούν χρηματοδοτήσεις  της Ευρωπαϊκής ένωσης  στον ελαιοκομικό τομέα, αλλά και για τις αντίστοιχες υποχρεώσεις των ενδιαφερομένων.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

 

Περιλαμβάνει εκθέτες στις κατηγορίες:

·         Εταιρίες και συνεταιρισμοί με βασική παραγωγή ελαιόλαδο και ελιές

·         Εταιρίες παραγωγής επεξεργασίας και τυποποίησης λαδιού

·         Εταιρίες βιολογικού λαδιού και βιολογικής επιτραπέζιας ελιάς

·         Εταιρίες συσκευασίας και εμπορίας βρώσιμων ελιών

·         Φυτωριακές επιχειρήσεις

·         Περιφέρειες

·         Δημόσιοι Οργανισμοί, Επιμελητήρια, Υπουργεία

·         Δήμοι που κύρια παραγωγή τους είναι το ελαιόλαδο και τα παραδοσιακά προϊόντα

·         Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων

·         Ελαιοπαραγωγοί

·         Γενικοί Εκθέτες που σχετίζονται με το ελαιόλαδο και τις ελιές

·         Γιορτές Λαδιού και Ελιάς από όλη την Ελλάδα

·         Εταιρίες ελαιουργικών μηχανημάτων

·         Εταιρίες μηχανημάτων επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου

·         Εταιρίες μηχανημάτων επεξεργασίας και τυποποίησης επιτραπέζιας ελιάς

·         Εταιρίες προμήθειας γεωργικού εξοπλισμού και εξαρτημάτων

·         Εταιρίες συσκευασίας και ετικετών ελαιοκομικών προϊόντων

·         Εταιρίες πιστοποίησης και ποιοτικού ελέγχου

·         Εταιρίες αυτοματισμού και ιχνηλασιμότητας

 

 

ΚΑΤΟΨΗ ΕΚΘΕΣΗΣ

 

 

ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

Συνέδριο – Ημερίδες – Στρογγυλή Τράπεζα

 

Για άλλη μια φορά το Συνέδριο και οι ημερίδες θα αποτελέσουν σημείο διαλόγου και ενημέρωσης.

Οι γεμάτες αίθουσες με τους εκατοντάδες παραγωγούς, τυποποιητές και ελαιοτριβείς καταδεικνύουν το ενδιαφέρον και την επιτυχία των συνεδρίων.

 

Η θεματολογία στοχεύει στις σύγχρονες και εξειδικευμένες ανάγκες των επιχειρήσεων κάνοντας προτάσεις και δίνοντας λύσεις, μέσω των εισηγήσεων, σε όλα τα επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

 

Το συνέδριο θα κινηθεί σε τρεις άξονες:

 

Α. Marketing και Management στο ελαιόλαδο και την ελιά με κατεύθυνση τις εξαγωγές

Β. Νέες κατευθύνσεις και μοντέλα ανάπτυξης των ελαιοτριβείων – Ολοκληρωμένες λύσεις και πρακτικές για ελαιουργούς

Γ. Καινοτομίες και παραδείγματα στην αγορά ελαιολάδου και ελιάς

 

Στρογγυλή Τράπεζα

Η στρογγυλή τράπεζα θα έχει θέμα: Οι εξαγωγές του ελαιολάδου και της ελιάς. Ανοιχτή συζήτηση με συμμετοχές ειδικών από τις διεθνείς αγορές.

 

 

7o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ

 

Το 7o Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη του ελαιολάδου και της ελιάς

 

·         5ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων

 

·         4ος Διαγωνισμός Επιτραπέζιων Ελιών

 

·         Ημερίδες για τη διατροφική αξία του Ελαιολάδου

 

·         Διαγωνισμός μαγειρικής με τα βραβευμένα ελαιόλαδα και επιτραπέζιες ελιές

 

·         Γευσιγνωσίες ελληνικών ελαιολάδων και επιτραπέζιων ελιών

 

·         Παρουσιάσεις εταιριών και νέων τεχνολογιών

 

·         Εκδήλωση: Γαστρονομικός τουρισμός και ελαιόλαδο

 

5ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΩΝ

 

Στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς θα διεξαχθεί ο 5ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων.

 

 

 

 

 

4ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΕΛΙΩΝ

 

Στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς θα διεξαχθεί ο 4ος Διαγωνισμός Επιτραπέζιων Ελιών.

 

 

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

 

2010020518050920780_image005

Δρ. Απόστολος Κυριτσάκης,M.Sc, Ph.D.

Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής

Προετοιμαζόμαστε με αισιοδοξία για το έβδομο κατά σειρά Φεστιβάλ              Ελαιολάδου και Ελιάς, το Μάρτιο του 2017, μετά την κατά γενική ομολογία   μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων Φεστιβάλ και με εφόδιο την πολύτιμη πείρα που αποκτήθηκε από τη διοργάνωσή τους. Προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για το Φεστιβάλ που έχει γίνει πλέον θεσμός και το οποίο τείνει να ξεπεράσει τα εθνικά όρια.

Αναμφίβολα, το ελαιόλαδο είναι ένα εθνικό προϊόν με ιστορία χιλιάδων ετών και με ζωτική σημασία για την ελληνική αγροτική οικονομία. Η βιομηχανική εξέλιξη βοήθησε στον εκσυγχρονισμό των μεθόδων παραλαβής του φυσικού αυτού φρουτοχυμού από τον ελαιόκαρπο, στην αύξηση της απόδοσης, αλλά και στην ταυτόχρονη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του παραγόμενου προϊόντος, με        αποτέλεσμα το ελληνικό ελαιόλαδο να θεωρείται από τα πιο εκλεκτά σε παγκόσμια κλίμακα.

Έχουμε την ελπίδα αλλά και τη βεβαιότητα ότι και το εφετινό φεστιβάλ θα συντελέσει στην περαιτέρω αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των κρίκων στην αλυσίδα της παραγωγής ελαιολάδου & ελιάς (παραγωγή, τυποποίηση, προώθηση, διάθεση), με απώτερο στόχο ένα ποιοτικότερο, αλλά ταυτόχρονα οικονομικό τελικό προϊόν που θα λειτουργήσει ως μοχλός για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας, μια αναζωογόνηση επιβεβλημένη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Σας καλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να δώσετε την πνοή και τον παλμό που απαιτείται στις ποικίλες εκδηλώσεις του 7ου Φεστιβάλ, όπως με τόση αγάπη και θέρμη πράξατε και στα τέσσερα προηγούμενα. Αυτή σας δε η στήριξη δίνει δύναμη και κουράγιο στους οργανωτές να συνεχίσουν την προσπάθεια τους, ευελπιστώντας για ένα καλύτερο μέλλον των εθνικών μας αυτών προϊόντων.

Τέλος, θα ήθελα και ως πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής προσωπικά να ευχαριστήσω όλους εσάς που με τη βοήθεια σας, τις ιδέες σας και την αυταπάρνησή σας, συμβάλλετε ώστε ο θεσμός να επιτύχει και να αποκτήσει την διάσταση που του αρμόζει.

 

 

 

 

 

2010020518050920780_image006

Μανούσος Μανουσάκης

Σκηνοθέτης

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Το 2017 είναι μια χρονιά που όλοι δοκιμαζόμαστε με τον πιο σκληρό και ανελέητο τρόπο. Αν όμως κοιτάξουμε προσεχτικά την κατάσταση αυτό που θα δούμε είναι ότι πιο σκληρά από όλα δοκιμάζονται οι αξίες και η ηθική τάξη.

Σήμερα βιώνουμε την έκπτωση των αξιών, την κατάρρευση της ηθικής τάξης που διέπει τις σχέσεις των ανθρώπων στην κοινωνία και η ασυδοσία που προκύπτει από την κατάλυσή τους είναι η αιτία των δεινών μας παγκοσμίως.

Φέτος το έβδομο φεστιβάλ ελιάς και ελαιολάδου αποκτά συμβολική σημασία.

Προασπίζεται τις αξίες που βάλλονται από παντού. Προασπίζεται την κοινωνική συνοχή.

Προασπίζεται τον σεβασμό στον καταναλωτή, τον σεβασμό στην ποιότητα, τον σεβασμό στον διπλανό μας, τον σεβασμό στον εαυτό μας.

Ελπίζω ότι η κοινωνία που θα προκύψει από αυτόν τον κλυδωνισμό να είναι μια κοινωνία δικαίου και αλληλοεκτίμησης.

Θα ξέρουμε τότε ότι αυτές οι γιορτές έχουν συντελέσει στην διαμόρφωση αυτής της καινούργια κοινωνίας διατηρώντας τις αξίες που κινδυνεύουμε να απολέσουμε, διατηρώντας την συνοχή του κοινωνικού ιστού και κύρια διατηρώντας την αυτοεκτίμησή μας που καθρεφτίζεται στην ποιότητα των προϊόντων μας που εκτίθενται εδώ. .

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

View post on imgur.com
© 2007 Ε.Δ.Π.Α. All rights reserved.