Εγγραφή News Letters
e-mail:

Εκθέσεις
3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού
Ημερομηνία έναρξης: 21/10/2011 Ημερομηνία λήξης: 23/10/2011

 

 

 

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ & ΤΥΡΙΟΥ

21, 22, 23 Οκτωβρίου 2011

Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

 

 

ΧΑΡΑΖΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

 

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

 

 

         

 

       

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

 

 

 

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΓΕΥΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

 


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Ο σημαντικότερος θεσμός για τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα της χώρας μας ανοίγει το 2011 τις πύλες του στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας  στις 21, 22 και 23 Οκτωβρίου.

Οργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ) και τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ.) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

 

Το διετές ραντεβού του κλάδου περιλαμβάνει:

·       Έκθεση τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων

·       Συνέδριο για το μάρκετινγκ και την προώθηση της Ελληνικής τυροκομίας και γαλακτοκομίας

·       Τον 3ο Διαγωνισμό Ελληνικών Τυριών

·       Αναπαράσταση τυροκόμισης σε πραγματικές συνθήκες

 

 

Αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στον κλάδο των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τους τομείς της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας.

 

Στόχος της διοργάνωσης είναι, η ανάδειξη των επιχειρήσεων σε ολόκληρη της αλυσίδα παραγωγής.

Από την παραγωγή γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, τη διακίνηση, τη συντήρηση, των πώληση, την προετοιμασία αυτών των αγαθών για το πιάτο του καταναλωτή. Η παρουσίαση των καινοτόμων δράσεων των επιχειρήσεων στον τομέα της παραγωγής, την ενημέρωση για τις νέες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς και των πιστοποιημένων προϊόντων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές αξιοποιώντας το σύγχρονο μάρκετινγκ.

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

 

21 Οκτωβρίου 2011: 12:00-21:00

22 Οκτωβρίου 2011: 10:00-21:00

23 Οκτωβρίου 2011: 10:00-20:00

 

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΟΓΑΚ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

 

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ) χαιρετίζουμε την οργάνωση της σειράς των σημαντικών αυτών εκδηλώσεων που έχουν ως επίκεντρο το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

Το γάλα είναι το μοναδικό προϊόν της μητέρας φύσης που εξ αρχής προορίζεται για τροφή. Έχει λοιπόν σημασία να γνωρίζουμε πως παράγεται, ποιοί είναι οι άνθρωποι που το παράγουν και το επεξεργάζονται και ποια είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ακόμη το γάλα που είναι παραδοσιακά το κύριο κτηνοτροφικό προϊόν της χώρας μας έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ΕΛΟΓΑΚ γιατί αποτελεί έναν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης του Οργανισμού

 

Ο ΕΛΟΓΑΚ εφαρμόζει αυστηρούς επιστημονικούς ελέγχους για τη διασφάλιση της ποιότητας του γάλακτος και του τρόπου αξιοποίησής του στα γνωστά υψηλής ποιότητας Ελληνικά τυροκομικά προϊόντα όπου κυρίαρχη θέση κατέχει η ΦΕΤΑ.  Εκείνο που χαρακτηρίζει τα παραδοσιακά τυριά της Ελλάδος είναι η υψηλή τους ποιότητα και τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά τους, στα οποία οφείλουν και τη φήμη τους.  Οι παράγοντες που διαμορφώνουν αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι οι ιδιαίτερες εδαφοκλιματικές συνθήκες της χώρας μας, οι εκτρεφόμενες εγχώριες φυλές προβάτων και γιδιών, η μεγάλη ποικιλία των ενδημικών φυτών, οι συνθήκες παραγωγής και επεξεργασίας του γάλακτος και η μακρόχρονη εμπειρία των ελλήνων τυροκόμων.

 

Το 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος & Τυριού απευθύνεται σε όλους, τους καταναλωτές, τους παραγωγούς και τους επεξεργαστές καθώς το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαρακτηρίζονται ως πυλώνες της ανάπτυξης της χώρας.

 

 

Καλή αντάμωση!

 

 

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Στόχος της διοργάνωσης είναι, η ανάδειξη των επιχειρήσεων σε ολόκληρη της αλυσίδα παραγωγής.

Από την παραγωγή γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, τη διακίνηση, τη συντήρηση, των πώληση, την προετοιμασία αυτών των αγαθών για το πιάτο του καταναλωτή. Η παρουσίαση των καινοτόμων δράσεων των επιχειρήσεων στον τομέα της παραγωγής, την ενημέρωση για τις νέες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς και των πιστοποιημένων προϊόντων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές αξιοποιώντας το σύγχρονο μάρκετινγκ.

 

 


ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ & ΤΟ ΤΥΡΙ

 

Η 3η Έκθεση για το γάλα και το τυρί έχει σαν σκοπό να παρουσιάσει και να αναδείξει τα υψηλής ποιότητας Ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα στους επαγγελματίες , εμπορικούς αντιπροσώπους του χώρου αλλά και στον Έλληνα καταναλωτή. Παράλληλα παρουσιάζει τις εξελίξεις σχετικά με τους τομείς της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών για τους παραγωγούς.

 

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

 

 

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

 

·      Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Δημόσιοι οργανισμοί, Υπουργεία

·      Βιομηχανίες και βιοτεχνίες γάλακτος

·      Τυροκομεία

·      Εταιρίες επεξεργασίας γάλακτος για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων

·      Εταιρίες διακίνησης γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων

·      Εταιρίες προϊόντων με βάση το γάλα (παγωτά, σοκολάτες, κρέμες κλπ.)

·      Εταιρίες κατασκευής η αντιπροσώπευσης γαλακτοκομικών και τυροκομικών μηχανημάτων

·      Εταιρίες κατασκευής ή αντιπροσώπευσης εξοπλισμού συσκευασίας και τυποποίησης

·      Εταιρίες και συνεταιρισμοί με βασική παραγωγή το τυρί και το γάλα

·      Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής βιολογικού τυριού και γάλακτος

·      Δήμοι όπου η κύρια παραγωγή τους είναι η κτηνοτροφία

·      Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Δήμοι, Δημόσιοι οργανισμοί, Υπουργεία

 

 

 

 

 

ΚΑΤΟΨΗ ΕΚΘΕΣΗΣ

 

 

 


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Ένα πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων θα πλαισιώσουν το 3ο Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού:

·       Επιχειρηματικές καινοτομίες

·       Εκδηλώσεις για το τυρί και το γάλα

·       Γευσιγνωσίες τυριών

·       Γαστρονομικές παρουσιάσεις από γαλακτοκομικά προϊόντα

·       Εκδηλώσεις για παιδιά

 

 

3ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ

 

Στo πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Γάλακτος & Τυριού, 21, 22 και 23 Οκτωβρίου 2011 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, θα πραγματοποιηθεί  ο 3ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών.

 

Πρόκειται για μια διοργάνωση, υψηλών προδιαγραφών, που στόχο έχει:

·       Την ανάδειξη του πλούτου και της ποιότητας των ελληνικών τυριών στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό.

·       Γνωριμία, προβολή και προώθηση των διαφορετικών κατηγοριών ελληνικών τυριών.

·       Ανάδειξη του καλύτερου τυριού ανά κατηγορία που ανήκει (Χρυσή φέτα, Χρυσή γραβιέρα κ.λπ.).

 

Ο μοναδικός αυτός διεθνών προδιαγραφών διαγωνισμός, πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και οργανώνεται  για τρίτη φορά. Οι γευστικές δοκιμές των δειγμάτων, που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα γίνουν  από την ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από έμπειρους και καταξιωμένους σεφ και γευσιγνώστες. Κατά τις γευστικές δοκιμές το κάθε τυρί θα φέρει ειδικό κωδικό, χωρίς τη συσκευασία του, ώστε να διασφαλιστεί η ανεπηρέαστη απόφαση της κριτικής επιτροπής.

Τα τυριά που θα βραβευθούν μπορούν να φέρουν στη συσκευασία τους το μετάλλιο που κατέκτησαν.

Η απονομή των μεταλλίων θα γίνει το Σάββατο 22/10/11.

 

Ο 3ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών 2011, με τη δημοσιότητα και τις διακρίσεις που συνεπάγονται, αφορά όλα τα τυροκομεία και τις βιομηχανίες της χώρας, τα οποία δημιουργούν προϊόντα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό  διεθνές περιβάλλον ποιότητας και γεύσης.

 

Σας καλούμε να συμμετάσχετε με τους κωδικούς που εσείς πιστεύετε ότι μπορούν να σας φέρουν διακρίσεις.

 

Η συμβολική τιμή συμμετοχής κάθε κωδικού σας στο διαγωνισμό είναι 122 € πλέον ΦΠΑ 23%.

 

Για κάθε συμμετοχή θα πρέπει, εκτός από το αντίστοιχο ποσό, να αποστείλετε συμπληρωμένη και τη φόρμα που σας επισυνάπτουμε.

 

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας.

 

 

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

 

 

Με εκτίμηση,

 

Εύα Πέγιου

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

























© 2007 Ε.Δ.Π.Α. All rights reserved.