Εγγραφή News Letters
e-mail:

Εκθέσεις
2η Έκθεση - Συνέδριο για την Βιολογική Γεωργία
Ημερομηνία έναρξης: 7/10/2004 Ημερομηνία λήξης: 11/10/2004

2η Έκθεση - Συνέδριο για την Βιολογική Γεωργία

 

07 έως 11 Οκτωβρίου 2004

Πλατεία Κοτζιά

 

 

> Εισαγωγή

> Δελτίο τύπου

> Πρόγραμμα

Η Βιολογική Γωεργία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με σημαντικούς και γρήγορους ρυθμούς. Ήδη, αποτελεί μια ζωτική παράμετρο στον αγροτικό τομέα, στην επιστημονική κοινότητα, στο εμπόριο, στην οικονομία, στους καταναλωτές.

Δεν είναι απλά μια μέθοδος καλλιέργειας ούτε ένα σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης αλλά ένα κοινωνικό, πολιτισμικό, ιστορικό ρεύμα, με μεγάλη ιστορική διαδρομή μέχρι και σήμερα και με σημαντικές προοπτικές για το μέλλον.

Η ανάπτυξή της στην Ελλάδα αποτελεί πρότυπο παράδειγμα κοινωνικής παρέμβασης και δράσης, δεδομένου ότι, η Βιολογική Γεωργία και η ανάπτυξη της, είναι στενά συνδεδεμένη με τον κοινωνικό χώρο, απ' όπου αντλεί και τον δυναμισμό της.

Στα πλαίσια αυτά ο Ε.Ο.Σ.Σ. και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γνωρίζοντας τη σημασία και το ρόλο της Βιολογικής Γεωργίας στην Ελλάδα, διοργάνωσαν την 2η Έκθεση - Συνέδριο για την Βιολογική Γεωργία με θέμα: "Βιολογική Γεωργία - Μια εναλλακτική πρόταση για την Γεωργία".

Η Έκθεση πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στην Πλατεία Κοτζιά από 07 έως 11 Οκτωβρίου 2004. Παράλληλα με την έκθεση διεξάχθηκε Ημερίδα στις 08 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή, στο Μέγαρο του Δημαρχείου Αθηναίων, στην Αίθουσα Τελετών, και ώρα έναρξης 09:00 πμ.

 

© 2007 Ε.Δ.Π.Α. All rights reserved.