Εγγραφή News Letters
e-mail:

Διάφορα
Ανακοίνωση Συνεδρίου Μελισσοκομίας

ΤΡΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ

2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

 

1η Ανακοίνωση

 

Στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης και θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Αθήνα στις  4-6 Δεκεμβρίου 2009 έχουν προγραμματιστεί τρία Πανελλήνια Μελισσοκομικά Συνέδρια.

 

1ο Συνέδριο

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, θέμα «Κλαδικά θέματα-Προβλήματα-Προτάσεις

Στο συνέδριο αυτό εκπρόσωποι φορέων μελισσοκόμων  αλλά και απλοί φορείς θα παρουσιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και θα προταθούν λύσεις αντιμετώπισής τους . Ενδεικτικά θέματα είναι η τοποθέτηση των μελισσιών, οι μειωμένες αποδόσεις των μελισσιών, οι επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις του κλάδου, οι ψεκασμοί των πεύκων, οι απώλειες από ασθένειες, πυρκαγιές και άλλες αιτίες, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, η οργάνωση και εκπαίδευση των μελισσοκόμων και άλλα θέματα.

 

Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου είναι όλα τα μέλη και τα συνδεδεμένα μέλη της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης ήτοι: ΟΜΣΕ, Μελισσοκομική Ελλάδος, Μελισσοκομικοί Συνεταιρισμοί Νικήτης, Θάσου, Χανίων, Σύνδεσμος Ελλήνων Τυποποιητών – Συσκευαστών και Εξαγωγέων Μελιού, Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας, Συνομοσπονδία Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας, Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας, Σύνδεσμος Ελλήνων παραγωγών Βασιλικού πολτού και λοιπών προϊόντων και Μελισσοκομική Επιθεώρηση. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ο Ιωσήφ Μανίκης.

 

Όσοι επιθυμούν να παρουσιάσουν κάποια ομιλία ή παρέμβαση παρακαλούνται να αποστείλουν το τίτλο της ομιλίας και μια μικρή περίληψη στον Πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Ιωσήφ Μανίκη (Φαξ 23960 23372, melissok@otenet.gr τηλ. 23960 23318). Παρακαλούνται επίσης οι μελισσοκόμοι που θα ήθελαν να συζητηθεί  κάποιο θέμα που τους απασχολεί, χωρίς τη δικιά τους παρέμβαση, να αποστείλουν το τίτλο του θέματος στην παραπάνω διεύθυνση με την ένδειξη «Θέμα προς συζήτηση».

 

Οι περιλήψεις ή προτάσεις προς συζήτηση θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι 31/10/2009

 

2ο Συνέδριο

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, θέμα; Η Επιστημονική Έρευνα στη Μελισσοκομία

Στο Συνέδριο αυτό, επιστήμονες του κλάδου θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους, σχετικά με την ταυτότητα, ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων της μέλισσας, τις ασθένειες και τους εχθρούς των μελισσών, τη βιολογία, συμπεριφορά της μέλισσας, τα μελιτογόνα έντομα τις απώλειες των μελισσών  και άλλα θέματα στα οποία έχουν ασχοληθεί ερευνητικά τα τελευταία 5 χρόνια. Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από τους Α. Θρασυβούλου (πρόεδρος), Β. Λιάκο, Π. Χαριζάνη, Δ. Θεοχάρη, Δ. Τσέλιο, Σ. Γούναρη.

 

Όσοι επιθυμούν να παρουσιάσουν εισήγηση με  τα αποτελέσματα των ερευνών τους παρακαλούνται να αποστείλουν το τίτλο και περίληψη της εισήγησης στον Πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Ανδρέα Θρασυβούλου  (Φαξ 2310 471939, thrasia@agro.auth.gr  τηλ. 2310 991754)..

 

Οι περιλήψεις θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι 31/10/2009

 

3ο Συνέδριο

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, θέμα  «Η προσφορά της μέλισσας .  

Στόχος του Συνεδρίου αυτού είναι η ενημέρωση του καταναλωτή για τη μεγάλη προσφορά της μέλισσας στην γονιμοποίηση των ανθέων μέσα από τη διαδικασία της επικονίασης, οι ιδιότητες και η ωφελιμότητα των προϊόντων της μέλισσας στον άνθρωπο. Προσπάθεια του συνεδρίου αυτού είναι η ενημέρωση του καταναλωτή και η προβολή της προσφοράς της μέλισσας και των προϊόντων της.

 

Ομιλητές θα είναι επιστήμονες του κλάδου, διατροφολόγοι, ιατροί και άλλες ομάδες ατόμων  που αποδεδειγμένα έχουν ασχοληθεί με τα θέματα αυτά (επιστημονικές ανακοινώσεις, δημοσίευση εργασιών κ.ά).  Προσπάθεια να αποφευχθεί η παρουσίαση γνωστών πληροφοριών και γενικοτήτων από αναρτημένες ανακοινώσεις του Ιντερνετ.

 

Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου αυτού αποτελείται από τους Α. Θρασυβούλου (πρόεδρο), Ι. Μανίκη, Π. Χαριζάνη, Θ. Μπίκο, Ι. Χήνου.

 

Όσοι επιθυμούν να παρουσιάσουν σχετική  εισήγηση παρακαλούνται να αποστείλουν το τίτλο και περίληψη  της εισήγησης στον Πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Ανδρέα Θρασυβούλου  (Φαξ 2310 471939, thrasia@agro.auth.gr  τηλ. 2310 991754) μέχρι  31/10/2009.

 

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ μελιού μπορείτε να επικοινωνείτε με τους διοργανωτές, Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα τηλέφωνα 210-3610265 και 210 3622205 info@elpa.gr

© 2007 Ε.Δ.Π.Α. All rights reserved.