Εγγραφή News Letters
|
Εκθέσεις
1η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ
Ημερομηνία έναρξης: 10/10/2008
Ημερομηνία λήξης: 12/10/2008
ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΔΕΙΓΜΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ
ΚΑΤΟΨΗ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΙΚΕΣ
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΧΟΡΗΓΙΕΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
1Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ «από το στάβλο στο πιάτο»
ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ 10, 11, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008
o 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ o 1Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (3ΗΜΕΡΟ) o 3ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ o ΕΔΕΣΜΑΤΑ & ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΕΣ
ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Ø Εκτροφής ζώων προς παραγωγή τροφίμων, συμβατικές και βιολογικές Ø Ζωοτεχνικές Ø Εμπορίου ζώντων ζώων Ø Ζωοτροφών Ø Φαρμακευτικών ουσιών Ø Κατασκευαστικές εγκαταστάσεων εκτροφής Ø Εξοπλιστικές εγκαταστάσεων εκτροφής Ø Μεταφορικές μέσων ζώντων ζώων Ø Σφαγειοτεχνικές Ø Τεμαχισμού Ø Τυποποίησης κρέατος Ø Πρόσθετων, βοηθητικών και λοιπών υλών Ø Παραγωγής προϊόντων κρέατος Ø Συντήρησης Ø Εξοπλιστικές παραγωγικών εγκαταστάσεων κρέατος και προϊόντων του Ø Χονδρικού και λιανικού εμπορίου Ø Διακίνησης Ø Μαζικής εστίασης Ø Υγειονομικού ενδιαφέροντος
ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Ø Δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί Ø Επιμελητήρια Ø Νομαρχίες, περιφέρειες, δήμοι Ø Σύλλογοι Ø Σύνδεσμοι Ø Φορείς πιστοποίησης Ø Εμπειρογνώμονες
Η διοργάνωση της 1ης Έκθεσης για το Κρέας και τα Προϊόντα του έχει ως σκοπό:
· Την ανάδειξη των επιχειρήσεων σε ολόκληρη τηv αλυσίδα παραγωγής, από την εκτροφή των ζώων, τη μεταφορά αυτών, τις σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, την παραγωγή κρέατος και προϊόντων του, τη συντήρηση, τη διακίνηση, την πώληση έως και την προετοιμασία τους στο πιάτο του καταναλωτή.
· Την παρουσίαση των νέων τάσεων στην παγκόσμια αγορά περί ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων που προορίζονται για διατροφή του ανθρώπου.
· Την επισήμανση των κανόνων υγιεινής στις ζωοτροφές και της διαχείρισης των κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων
· Την παρουσίαση των νέων τάσεων στην κτηνοτροφική ανάπτυξη στη χώρα μας.
· Την ορθολογική διαχείριση της συμβατικής και βιολογικής κτηνοτροφικής παραγωγής.
· Την επισήμανση των παραγόντων που συνδέονται άρρηκτα με την ποιοτική και υγιεινή παραγωγή του κρέατος και των προϊόντων του.
· Την παρουσίαση συστημάτων και τεχνικών σε ολόκληρη την τροφική αλυσίδα με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας του προϊόντος που καταλήγει στο πιάτο του καταναλωτή.
· Την παρουσίαση των καταναλωτικών συνηθειών των Ελλήνων σε σχέση με το κρέας και τα προϊόντα του.
· Την ανάδειξη των προβλημάτων και προοπτικών που αφορούν την εμπορία του κρέατος και των προϊόντων του στην αλυσίδα παραγωγής.
· Τη γνωστοποίηση των νέων εξελίξεων στην πολιτική της ΕΕ σε σχέση με την προσδοκώμενη από το καταναλωτικό κοινό ποιότητα και ασφάλεια του κρέατος και προϊόντων του ως τροφίμων.
· Την ενημέρωση των καταναλωτών για τους υποχρεωτικούς κανόνες και ελέγχους που διενεργούνται σε ολόκληρη την τροφική αλυσίδα παραγωγής με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
· Την αναγκαιότητα της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, χωρίς να παραβλέπονται οι επικρατούσες από καιρού τάσεις στον Ευρωπαϊκό χώρο και ήδη αναδυόμενες στη χώρα μας, περί αειφόρου ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος και ευζωίας των ζώων.
· Την ορθολογική κάλυψη του πρωταρχικού στόχου αυτού του αγαθού: τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου.
Πρόεδρος
Νίκος Τρικαλίτης, Οικονομολόγος
Μέλη
Κώστας Μήτσης, Γεωπόνος, Ειδικός Σύμβουλος ΕΔΠΑ Ειρήνη Ψαχούλια, Εκπρόσωπος ΕΔΠΑ Ελένη Πετρίτση, Υπεύθυνη Προγραμματισμού Στάθης Παπαχριστόπουλος, Χημικός Μηχανικός Έφη Χυδεριώτου, Γεωπόνος ΕΔΠΑ, Υπεύθυνη Έκθεσης
Νία Κομπορόζου, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη Μ.Μ.Ε. Κατερίνα Δρόσου, Δημοσιογράφος Γεύσης, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων Γιώργος Κουκουλιάτας, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Έκθεσης Νίκος Λύτρας, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Έκθεσης
Πρόεδρος Σπυρίδων Ραμαντάνης Καθηγητής Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, ΤΕΙ Αθηνών
Μέλη
Ιωάννης Αμβροσιάδης, Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής, Α.Π.Θ. Γεώργιος Αρσένος, Επίκουρος Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής, Α.Π.Θ. Σπυρίδων Γεωργάκης, Ομότιμος Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής, Α.Π.Θ. Αλέξανδρος Γκόβαρης, Αναπλ. Καθηγητής Τμήματος Κτηνιατρικής, Π.Θ. Γεώργιος Δραμυτινός, Διευθύνων Σύμβουλος, Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π. Γεώργιος Ζέρβας, Καθηγητής Τμήματος Ζωικής Παραγωγής, Πρύτανης Γ.Π.Α. Σπυρίδων Κυριάκης, Ομότιμος Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής, Α.Π.Θ., Αντ. Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Πρόεδρος Ε.Κ.Ε. και ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. Ευάγγελος Λάζος, Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Πρόεδρος Ε.Φ.Ε.Τ. Γεωργία Μεθενίτου, Διευθύντρια, Ινστιτούτο Υγιεινής Τροφίμων, Υπ. Α.Α. και Τ. Ιωάννης Μενεγάτος, Αναπλ. Καθηγητής Τμήματος Ζωικής Παραγωγής, Γ.Π.Α. Βασίλειος Μπατζηλιώτης, Γενικός Διευθυντής Κτηνιατρικής, Υπ. Α.Α. και Τ. Ιωσήφ Μπιζέλης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Ζωικής Παραγωγής Γ.Π.Α. Ευτυχία Ξυλούρη, Αναπλ. Καθηγήτρια Τμήματος Ζωικής Παραγωγής, Γ.Π.Α. Χρυσάνθη Παπαδοπούλου, Αναπλ. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Νικόλαος Παπαϊωάννου, Αναπλ. Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής, Α.Π.Θ., Πρόεδρος Ε.Σ.Υ.Δ. Εμμανουήλ Ρογδάκης, Καθηγητής Τμήματος Ζωικής Παραγωγής, Γ.Π.Α. Αντωνία Τριχοπούλου, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής, Ε.Κ.Π.Α. Αγγελική Τσερβένη – Γούση, Αναπλ. Καθηγήτρια Κτηνιατρικής Σχολής, Α.Π.Θ. Πολυνείκης Φάσσας, Πρόεδρος ΕΛ.Ο.Γ.
· Λήψη συνεκτικών μέτρων «από το στάβλο στο πιάτο» και κατάλληλη επιτήρηση για την επίτευξη της ολοκληρωμένης προσέγγισης της ΕΕ για την ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια του κρέατος και προϊόντων του, την υγεία και ορθή μεταχείριση των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.
· Κτηνοτροφική ανάπτυξη και ζωική παραγωγή: Προβλήματα και προοπτικές.
· «Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία»: η νέα στρατηγική (2007-2013) σχετικά με την υγεία των ζώων στην ΕΕ.
· Διαχείριση κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων και λοιπών θεραπευτικών αγωγών που παρέχονται στα ζώα.
· Κοινοτική ζωοτεχνική νομοθεσία, γενετική βελτίωση και αξιολόγηση, εμπόριο, αναπαραγωγή ζώων προς παραγωγή κρέατος.
· Ενδοκοινοτικό εμπόριο, εισαγωγές ζώντων ζώων.
· Αναδιαμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου στην ΕΕ για την υγιεινή του κρέατος και προϊόντων του: η νέα «δέσμη υγιεινής».
· Γενικές διατάξεις υγιεινής στην εκτροφή ζώων προς παραγωγή κρέατος.
· Ζωοτροφές: παραγωγή, εναρμονισμένοι κανόνες υγιεινής, ορθή πρακτική εφαρμογής των κανόνων υγιεινής, εφαρμογή αρχών HACCP.
· Σύγχρονες τάσεις συστημάτων σταβλισμού ζώων προς παραγωγή κρέατος, κατασκευές, εξοπλισμοί, εναλλακτικά συστήματα.
· Συμβατική κτηνοτροφική παραγωγή: Μέθοδοι εκτροφής, διατροφή, σταβλισμός, ευζωία, οργάνωση επιχειρήσεων και ποιότητα παραγομένου κρέατος.
· Βιολογική κτηνοτροφική παραγωγή: Παρούσα κατάσταση, διαχείριση, προβλήματα, κοινωνικοοικονομική διάσταση, ποιότητα προϊόντων, προοπτικές.
· Πρότυπα στην εκτροφή ζώων προς παραγωγή κρέατος.
· Υγειονομική κτηνιατρική διαχείριση εκτροφής και παραγωγή κρέατος.
· Ορθή μεταχείριση των ζώων κατά τη μεταφορά: εμπλεκόμενα μέρη, αρμοδιότητες, μέσα μεταφοράς και τεχνικές προδιαγραφές, χειρισμός των ζώων, επιπτώσεις στην ποιότητα του κρέατος.
· Σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις: εφαρμογή των απαιτήσεων της νέας «δέσμης υγιεινής», ευζωία των ζώων και ποιότητα κρέατος, επίσημοι έλεγχοι, εξοπλισμός, τεχνικές προδιαγραφές, ορθή πρακτική εφαρμογής των κανόνων υγιεινής, εφαρμογή αρχών HACCP, επιδράσεις στην ποιότητα του κρέατος. · Συντήρηση του κρέατος, ψυκτικές εγκαταστάσεις, μεταφορά, νομοθετικές απαιτήσεις, ορθές πρακτικές, οχήματα μεταφοράς, τεχνικές προδιαγραφές.
· Εγκαταστάσεις τεμαχισμού, παραγωγής κιμά, παρασκευασμάτων κρέατος, μηχανικώς διαχωρισμένου κρέατος, προϊόντων με βάση το κρέας, ορθή πρακτική εφαρμογής των κανόνων υγιεινής, εφαρμογή αρχών HACCP, υποχρεώσεις των υπευθύνων επιχειρήσεων.
· Μαζική εστίαση: ορθή πρακτική εφαρμογής των κανόνων υγιεινής, εφαρμογή αρχών HACCP, υποχρεώσεις των υπευθύνων επιχειρήσεων, τάσεις του καταναλωτικού κοινού.
· Πρόσθετες, βοηθητικές και λοιπές ύλες στα προϊόντα κρέατος, τεχνολογία και υγιεινή.
· Συσκευασία κρέατος και προϊόντων του, μέθοδοι, νέες τάσεις και εξοπλισμός.
· Αναγνώριση και καταγραφή ζώντων ζώων, συστήματα ιχνηλασιμότητας κρέατος και προϊόντων του.
· Εξελίξεις στην πολιτική επισήμανσης του κρέατος και των προϊόντων του.
· Ζωικά υποπροϊόντα: νομοθετικές απαιτήσεις, χειρισμοί στην τροφική αλυσίδα.
· Χονδρικό και λιανικό εμπόριο κρέατος και προϊόντων του.
· Υποχρεωτικοί κανόνες υγειονομικού ελέγχου που διέπουν την παραγωγή, τη μεταποίηση, τη διανομή και την εισαγωγή κρέατος και προϊόντων του.
· Κρέας και διατροφή του ανθρώπου.
· Καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων όσον αφορά το κρέας και τα προϊόντα του.
· Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα κρέατος.
· Βιολογικά προϊόντα.
· Πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας κρέατος και προϊόντων του.
· Εκπαίδευση των εμπλεκομένων στην τροφική αλυσίδα «στάβλος – πιάτο».
Κατά τη διάρκεια του 3ημέρου θα λάβουν χώρα παράλληλες εκδηλώσεις που αναφέρονται σε: Ø Ενημέρωση καταναλωτών για τα κριτήρια επιλογής του κρέατος και των προϊόντων του Ø Εκδηλώσεις για παιδιά με θέμα «Γνωριμία με το κρέας και τα προϊόντα του» Ø Επιδείξεις κοπής κρέατος από παραδοσιακούς κρεοπώλες Ø Επιδείξεις προετοιμασίας εδεσμάτων με βάση το κρέας Ø Γευσιγνωσίες
ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΧΟΡΗΓΙΕΣ
Οργάνωση - Πληροφορίες ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ακαδημίας 35, 10672 Αθήνα Τηλ. 2103610265, 2103622205, Φαξ: 2103622276 www.edpa.gr E-mail: mitsis@edpa.gr
|
Αναζήτηση
|
||||||
|
|
|
© 2007 Ε.Δ.Π.Α. All rights reserved. |