Εγγραφή News Letters
e-mail:

Εκθέσεις
Έκθεση Λαϊκού Πολιτισμού και Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη για τον Πολιτισμό
Ημερομηνία έναρξης: 30/3/2007 Ημερομηνία λήξης: 1/4/2007

Έκθεση Λαϊκού Πολιτισμού και Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη για τον Πολιτισμό

 

30, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ και 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

 

Γενικές Πληροφορίες

ΤΟΠΟΣ
ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
Παρασκευή 30 Μαρτίου 2007
Σάββατο 31 Μαρτίου 2007
Κυριακή 1 Απριλίου 2007

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
30 Μαρτίου 2007 : 09:00 – 21:00
31 Μαρτίου 2007 : 09:00 – 21:00
1 Απριλίου 2007 :  09:00 – 21:00

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ:
Εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης
Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Εκπρόσωποι των Πρεσβειών από όλο τον κόσμο
Εκπρόσωποι από της Κεντρικές Ενώσεις Δήμων & Κοινοτήτων των 25 Κρατών της Ε.Ε.
Εκπρόσωποι Οργανισμών Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα
Πανεπιστήμια και Σχολεία της Ελλάδος
Σύλλογοι – Πολιτιστικοί Οργανισμοί - Ιδρύματα
Ιδρύματα του Εξωτερικού

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΘΕΣΗΣ:
Ψαχούλια Ειρήνη
Τηλ.2103610968 – 2103610568
Fax : 2103392461

Email: psahoulia@edpa.gr

 

Εκδηλώσεις

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΛΑΪΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης και της Έκθεσης θα παρουσιάζονται συνεχώς, σε δύο διαφορετικούς χώρους, λαϊκά δρώμενα που θα αφορούν τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό και συγκεκριμένα:

  • Χορευτικές Αναπαραστάσεις
  • Θεατρικά Δρώμενα
  • Αναπαραστάσεις καθημερινής ζωής
  • Συναυλίες Παραδοσιακής Μουσικής
  • Εκθέσεις Φωτογραφίας
  • Εκθέσεις Βιβλίων
  • Εκθέσεις αντικειμένων Λαϊκής Τέχνης
  • Παρουσιάσεις Πολιτιστικών Οργανισμών Δήμων, Κοινοτήτων και Νομαρχιών
  • Παρουσιάσεις όλων των περιοχών της Ελλάδα

Στόχος των διοργανωτών μέσα από τις χορευτικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα είναι η παρουσίαση και ανάδειξη της αυθεντικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης της χώρας μας.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε τα χορευτικά συγκροτήματα που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω ζητήματα που αφορούν την παρουσίασή τους και διέπουν τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις. Η μη εκπλήρωση των παρακάτω προϋποθέσεων αποτελούν αιτία αποκλεισμού από τη διοργάνωση:

1.        Παρουσίαση της συγκεκριμένης περιοχής της Ελλάδας που εκπροσωπούν όσο δυνατόν πιο ειδικευμένα π.χ. Ήπειρος: να παρουσιαστεί συγκεκριμένη περιοχή της Ηπείρου (Πωγώνι, Ζαγόρι, Πρέβεζα, Κόνιτσα, Μέτσοβο, Συρράκο, Σούλι κλπ) και όχι γενικό πρόγραμμα χορών από όλη την Ήπειρο. Το ίδιο ισχύει για όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

2.        Οι ενδυμασίες των χορευτών να προέρχονται από την ίδια περιοχή (ή και χωριό) με αυτή των χορών που θα παρουσιαστούν

3.        Οι ενδυμασίες πρέπει να είναι πιστά αντίγραφα των αυθεντικών φορεσιών της περιοχής ή ακόμη, αν είναι δυνατόν, αυθεντικές. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στον τρόπο ένδυσης για αποφυγή παραποιήσεων

4.        Απαλοιφή κάθε είδους χορογραφίας και προσθήκης στους χορούς

5.        Απόδοση των χορών με έμφαση στο ύφος και στην αυθεντικότητα κάθε περιοχής

6.        Παρουσίαση κάθε χορού μεμονωμένα και όχι ως ενιαίο σύνολο με τη μορφή «σουίτας»

7.        Επιθυμητή η παρουσίαση εθίμων ή δρώμενων σχετικά με την ελληνική παράδοση

8.        Επιθυμητή η λαογραφική παρουσίαση της περιοχής αλλά και σχόλια – ερμηνείες για τους χορούς που παρουσιάζονται

9.        Επιθυμητή η συνοδεία ζωντανής μουσικής με ορχήστρα από ντόπιους μουσικούς της περιοχής που παρουσιάζεται

10.      Η παρουσίαση να μην υπερβαίνει τα 15 λεπτά της ώρας

Χαιρετισμοί

Η Κύπρος όπως και η Ελλάδα, δύο χώρες με παράλληλες ιστορικές διαδρομές, έχουν να επιδείξουν η κάθε μια, μία αξιοζήλευτη λαϊκή παράδοση και πορεία.
Η πολιτική της Ε.Ε. στον τομέα του πολιτισμού αποσκοπεί στη διατήρηση και ενίσχυση της ιδιαίτερης πολιτιστικής οντότητας κάθε Κράτους – Μέλους με διάφορα μέσα και ενισχύσεις.
Όλοι εμείς που μετέχουμε στη διαμόρφωση της πολιτικής μέσω του ρόλου μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουμε χρέος και καθήκον να δώσουμε το στίγμα μας και σ’ αυτό τον τομέα.
Καλούμαστε λοιπόν εμείς, οι Τοπικοί Άρχοντες, να δείξουμε την ευαισθησία και τη δημιουργικότητά μας, σε μια προσπάθεια να διασώσουμε και να ενδυναμώσουμε μέσα στα πλαίσια της συμβίωσης μας στην Ε.Ε. την πολιτιστική διαφορετικότητά μας
Γιατί το υψηλότερο από όλα τα επιτεύγματα του ανθρώπου είναι να παράγει και να προάγει πολιτισμό.

Γιαννάκης Σκορδής
Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΟΣΣ
Δήμαρχος Αμμοχώστου Κύπρου

 

 

Ο Πολιτισμός αποτέλεσε από πολύ νωρίς ένα από τα βασικά ζητήματα με τα οποία καταπιάστηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, μολονότι από την αρχή η φιλοδοξία μιας κοινής πολιτιστικής πολιτικής θεωρήθηκε ως ένα από τα πιο ακανθώδη θέματα, καθώς προσέκρουε στις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας.
Μολονότι δεν υπάρχει κανένα ευρωπαϊκό όργανο αποκλειστικά αρμόδιο για το σύνολο των υποθέσεων του πολιτισμού, η Ε.Ε. δεν παραιτήθηκε ποτέ από την υλοποίηση μιας κοινής πολιτικής πολιτισμού εμμένοντας στην προσπάθεια παρέμβασης στα ζητήματα πολιτισμού, μέσω μιας θεσμοθετημένης κοινής πολιτιστικής δράσης.
Η Ελλάδα καλείται να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα προγράμματα και τις ευκαιρίες που της προσφέρει η Ε.Ε. , αναδεικνύοντας έτσι τη μακραίωνη πολιτισμική της διαφορετικότητα.

Αντώνιος Κολιόπουλος
Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΕΟΣΣ

 

 

Αγαπητοί φίλοι,
Έχοντας μαγευτεί από την Ελλάδα, τον πολιτισμό και τη λαϊκή παράδοση της χώρας σας, νιώθω ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το γεγονός της υλοποίησης της Συνδιάσκεψης για τον Πολιτισμό και την Αυτοδιοίκηση και της Έκθεσης για τον Ελληνικό Λαϊκό Πολιτισμό. Ως μέλη της ίδιας ευρωπαϊκής οικογένειας, η Ελλάδα και η Μάλτα, καλούνται να αποφύγουν τους κινδύνους απώλειας της ιδιαιτερότητάς τους λόγω παγκοσμιοποίησης και να στηρίξουν και να αναδείξουν την λαϊκή τους παράδοση και τον πολιτισμό τους.
Πολύ σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν την προσπάθεια παίζει η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση  καθώς είναι αυτή που έχει το μεγαλύτερο όφελος από τη διατήρηση και ανάδειξη της ιδιαίτερης λαϊκής της παράδοσης.

Borg Josef
Vice President Local Authorities of Malta
Β΄ Αντιπρόεδρος ΕΟΣΣ

 

 

Έχουμε συνηθίσει όταν αναφερόμαστε στη λαϊκή μας κουλτούρα και παράδοση να αγνοούμε την παράλληλη διάσταση που είναι η οικονομία. Είναι γνωστό πως η εξέλιξη των  κοινωνιών περνάει και από τα οικονομικά μοντέλα που κατά καιρούς έχουν εφαρμοστεί, προκειμένου να εκφράσουν την κάθε χρονική στιγμή.
Έτσι για να ενταχθούν, να αφομοιωθούν και να διατηρηθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν αυτή τη μεγάλη διαδρομή του χθες στο σύγχρονο κόσμο, είναι απαιτούμενη η αρωγή όλων μας. Μια προσφορά που δεν αποτελεί μονόδρομο για τον προσφέροντα αλλά αντίθετα του επιστρέφει σε πολλαπλάσιο βαθμό τα οφέλη της.

Ειρήνη Ψαχούλια
Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης

 

Κανονισμός Συμμετοχής

  1. Η Έκθεση θα λειτουργήσει το χρονικό διάστημα από  30/03/2007 έως και  01/04/2007. Το ωράριο λειτουργίας ορίζεται από 10:00 π.μ.  έως 9:00 μ.μ.  για τις 30, 31 Μαρτίου & 1 Απριλίου 2007.
  2. Για τη συμμετοχή στην έκθεση είναι απαραίτητη η υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής που παρέχονται από τον διοργανωτή μέχρι και τις 2 Μαρτίου 2007. Μετά από την ημερομηνία αυτή, αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές  μόνο εφόσον το επιτρέπει η διαθεσιμότητα χώρου στην Έκθεση κατά την ημερομηνία υποβολής της αιτήσεως. Εν πάσει περιπτώσει θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  3. Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα προετοιμασίας, λειτουργίας και αποξήλωσης των περιπτέρων θα λειτουργούν Γραμματεία, Συνεργείο καθαρισμού, Φύλαξη χώρου όλο το 24ωρο, Café- Bar και συνεργείο ηλεκτρολόγων- τεχνικών, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για όλες τις συνδέσεις- αποσυνδέσεις των ηλεκτρολογικών μηχανημάτων και λοιπών κατασκευών.
  4. Ο Διοργανωτής έχει δικαίωμα αλλαγής του ωραρίου λειτουργίας, μεταφοράς της ημερομηνίας ή του χώρου διεξαγωγής καθώς και αλλαγή θέσης περιπτέρων εάν συντρέξουν λόγοι ανωτέρας βίας ή αν κριθεί ότι θα λειτουργήσει για το καλύτερο αποτέλεσμα της Έκθεσης, οφείλοντας να ειδοποιήσει εγκαίρως τον Εκθέτη.
  5. Ο Διοργανωτής ουδεμία ευθύνη φέρει  για οποιαδήποτε ζημιά , βλάβη, αλλοίωση κλπ. επέλθει καθώς και για οποιοδήποτε εργατικό ατύχημα τυχόν προξενηθεί στο προσωπικό τους και εν γένει σε οποιοδήποτε καθ’ οιονδήποτε  τρόπο και με οποιοδήποτε σχέση και εάν παρέχει στον εκθέτη υπηρεσίες, στο χρονικό διάστημα από την εγκατάσταση έως και την αποξήλωση των εκθετηρίων χώρων.
  6. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα τηρούνται όλοι οι κανόνες που προβλέπονται, για την ασφάλεια των επισκεπτών και των εκθετών και αφορούν την πυρασφάλεια και τις εξόδους κινδύνου.
  7. Ο Διοργανωτής δικαιούται  να απαγορεύσει διαφημίσεις που κατά την κρίση του δύναται να προσβάλουν  το κύρος, τον χαρακτήρα, την εμφάνιση και την παρουσία της Έκθεσης .
  8. Ο Διοργανωτής Θα προβεί σε ομαδική αποστολή προσκλήσεων και αφισών στους εκθέτες σε σχετικό χρονικό διάστημα πριν την εκδήλωση.
  9. Ο Διοργανωτής έχει αποκλειστικό δικαίωμα να εκδώσει Κατάλογο της έκθεσης. Όσοι εκ των εκθετών επιθυμούν να διαφημιστούν, θα ενημερώνονται από το Διοργανωτή για το σχετικό κόστος.
  10. Ο Διοργανωτής έχει δικαίωμα να απαγορεύσει την είσοδο στην Έκθεση σε άτομα με ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους παρευρισκόμενους ή την εκδήλωση.

Κατάλογος Εκθετών

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

  • Δήμοι & Κοινότητες
  • Νομαρχίες
  • Υπουργεία
  • Επιμελητήρια
  • Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί
  • Τ.Ε.Δ.Κ.
  • Επιμελητήρια
  • Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Όμιλοι, Σωματεία, Αδελφότητες
  • Ομοσπονδίες Συλλόγων
  • Ιδρύματα Πολιτισμού
  • Λαογραφικά Μουσεία
  • Πανεπιστήμια
  • Γυναικείοι Συνεταιρισμοί
  • Αργυροχρυσοχόοι
  • Ξυλογλύπτες
  • Λαϊκοί Ζωγράφοι
  • Κεραμιστές
  • Βιοτέχνες
  • Υφαντουργοί
  • Εκδοτικοί οίκοι
  • Γενικοί εκθέτες που σχετίζονται με το λαϊκό πολιτισμό

Όροι Συμμετοχής

1.        ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΘΕΤΗ 50% προκαταβολή με την επιβεβαίωση της συμμετοχής
Εξόφληση έως 10 Μαρτίου 2007
Η πληρωμή μπορεί να γίνει με καταβολή χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Διοργανωτή : ALPHA BANK 10300 232000 4590 και ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5011 – 23669 – 633  ή με καταβολή μετρητών στην έδρα του.

2.        Εφόσον κάποιος εκθέτης ακυρώσει την παραγγελία του πριν την τελική προθεσμία εγγραφής( 25/02/2007), έχει δικαίωμα να ζητήσει από το διοργανωτή την επιστροφή όλου του ποσού που είχε καταβάλει. Εφόσον κάποιος εκθέτης ακυρώσει την παραγγελία του μετά την τελική προθεσμία εγγραφής (25 Φεβρουαρίου 2007) ο Διοργανωτής έχει το δικαίωμα να κρατήσει το 50% που έχει δοθεί ως προκαταβολή. Εφόσον κάποιος Εκθέτης ακυρώσει την παραγγελία του  μετά την  15/03/2007, ο Διοργανωτής έχει το δικαίωμα να κρατήσει το 100% της συνολικής αξίας της παραγγελίας.  Ο Εκθέτης έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει την παραγγελία του μόνο γραπτώς, στις πιο πάνω ημερομηνίες. 

3.        Ο Εκθέτης παραλαμβάνει τους χώρους του από το πρωί της Πέμπτης 29/03/2007 και ώρα 08:00 π.μ  και αποχωρεί την Κυριακή 01/04/2007 μετά το πέρας της Έκθεσης οπότε και πρέπει να παραδώσει έτοιμο τον χώρο του στα συνεργία καθαρισμού. Οι Εκθέτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν τελειώσει τις εργασίες για την κατασκευή των περιπτέρων τους μέχρι τις 29/03/2007 στις 21:00 .

4.        Το δικαίωμα συμμετοχής του Εκθέτη απαγορεύεται να μεταβιβαστεί σε τρίτον. Ο Εκθέτης δεν έχει το δικαίωμα να παραχωρήσει τη χρήσει μέρους ή ολόκληρου του χώρου, με ή χωρίς αντάλλαγμα, ούτε και να προβάλλει προϊόντα τα οποία δεν παράγει, εισάγει ή διακινεί ή ανήκουν σε θυγατρική αυτού εταιρία, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια της οργανώτριας.

5.        Κάθε εκθέτης έχει την αποκλειστική ευθύνη της φύλαξης των εκθεμάτων και των αντικειμένων που φέρει στον εκθετήριο χώρο του ή/ και που διαθέτει για οποιαδήποτε εκδήλωση στα πλαίσια της Έκθεσης, από τυχόν απώλειες ή κλοπές , ζημιές, φωτιά, πλημμύρα κλπ.

6.        Οποιαδήποτε διακίνηση εκθεμάτων και κατασκευών θα πρέπει να συνοδεύεται  από δελτίο αποστολής, με ευθύνη και κόστος που βαρύνει τον Εκθέτη.

7.        Οι Εκθέτες οφείλουν μετά την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού να ζητήσουν εγγράφως τις πρόσθετες παροχές που επιθυμούν και οι οποίες είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν, κατόπιν κοινής συμφωνίας.

8.        Όσοι από τους εκθέτες θα μεταφέρουν αντικείμενα με μεγάλο όγκο οφείλουν να συνεννοηθούν με το διοργανωτή για το χρόνο και τον τρόπο εισόδου στο χώρο τους και πάντοτε σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του εκθεσιακού χώρου. Όσες εταιρίες ενδιαφέρονται να εκθέσουν ειδικές κατασκευές περιπτέρων στο χώρο τους, πρέπει να το αναφέρουν στη δήλωση συμμετοχή τους.

9.        Απαγορεύονται μετακινήσεις/ μεταφορές εκθεμάτων καθώς και οποιοδήποτε είδος εργασίας, εντός ή εκτός περιπτέρων, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης.

10.      Η διακόσμηση των εκθετηρίων χώρων είναι υποχρεωτική και βαρύνει εξ ολοκλήρου τους εκθέτες.

11.      Δεν επιτρέπετε οποιαδήποτε, από τους εκθέτες, επέμβαση στα βασικά στοιχεία δομής και σε κάθε άλλο υλικό ή αντικείμενο που παραχωρείται σε αυτούς.

12.      Οι Εκθέτες που επιθυμούν τηλεφωνική γραμμή ή ηλεκτρική παροχή στο περίπτερο τους θα πρέπει να το δηλώσουν στο σχετικό έντυπο κατά τις ημερομηνίες που αναγράφονται σε αυτό. Ο Διοργανωτής δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση πτώσης τάσης της ηλεκτρικής παροχής ή διακοπής ηλεκτροδότησης από υπαιτιότητα της ΔΕΗ. Όλες οι αίθουσες του εκθεσιακού χώρου φωτίζονται με ηλεκτρικό ρεύμα. Καμία άλλη πηγή φωτός ή ενέργεια δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του Διοργανωτή. Οποιαδήποτε ηλεκτρολογική εργασία πρέπει να γίνεται μετά από έγκριση και παρουσία του εντεταλμένου ηλεκτρολόγου της Έκθεσης.

13.      Οι Εκθέτες οφείλουν να παραδώσουν τα περίπτερα και τον όποιο εξοπλισμό, στην αρχική κατάσταση που τα παρέλαβαν, και για οποιεσδήποτε φθορές έχουν υποστεί, βαρύνονται οι ίδιοι. Επίσης είναι υπεύθυνοι και για την κάλυψη των προσωπικών τους λογαριασμών που αφορούν καταναλώσεις που πραγματοποίησαν και οφείλουν να εξοφλήσουν όλες τις προς τρίτους οικονομικές τους υποχρεώσεις, πριν την αναχώρηση τους από την .

14.      Απαγορεύεται η από τους εκθέτες τοποθέτηση ή/ και χρησιμοποίηση εκρηκτικών, καυστικών και άλλων επικίνδυνων υλικών εντός των εκθετηρίων χώρων τους καθώς και το άναμμα φωτιάς. Επιπλέον απαγορεύεται το τρύπημα στο πάτωμα της έκθεσης και γενικά η οποιαδήποτε αλλοίωση. Το ύψος των περιπτέρων δε θα ξεπερνά τα 3,5 μέτρα.

15.      Οι εκθέτες οι οποίοι διαθέτουν περίπτερα τοποθετημένα κοντά στις εξόδους κινδύνου και στις πυροσβεστικές φωλιές του κτηρίου, υποχρεούνται να διατηρήσουν αυτές ελεύθερες και να μην τις αποκλείσουν τοποθετώντας μπροστά τους αντικείμενα ή κατασκευές του περιπτέρου.

16.      Απαγορεύεται η τοποθέτηση κάθε είδους διαφημιστικών ή/ και οποιονδήποτε αντικειμένων από τους εκθέτες σε κοινόχρηστους χώρους.

17.      Οι Εκθέτες υποχρεούνται να διατηρούν τις εκπομπές των ήχων τους σε χαμηλά επίπεδα, έτσι ώστε να μην ενοχλούνται οι επισκέπτες και οι παρευρισκόμενοι στην Έκθεση και με σεβασμό προς τους λοιπούς  εκθέτες. Η ένταση του ήχου θα καθοριστεί από τον Διοργανωτή.

18.      Δεν επιτρέπεται η επιβολή από εκθέτη ή οποιονδήποτε τρίτο, ιδιαίτερου εισιτηρίου για την είσοδο στον εκθετήριο χώρο ή εν γένει  στο χώρο της Έκθεσης.

19.      Δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση, κινηματογράφηση ή μαγνητοσκόπηση εντός και εκτός του χώρου της Έκθεσης χωρίς την άδεια του Διοργανωτή.

20.      Οι εκθέτες δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν  catering άλλο πέραν του υποδεικνυόμενου από το Διοργανωτή, παρά μόνο κατόπιν συμφωνίας με αυτόν.

21.      Για όλες τις διαφορές που τυχόν προκύψουν από το παρόν συμφωνητικό υπεύθυνα είναι τα αρμόδια δικαστήρια της Αθήνας.

Διαμονή Εκθετών

Διαμονή Εκθετών

Οργανωτική Επιτροπή

Νία Κομπορόζου, Γεν. Γραμματέας Πολιτισμού ΕΟΣΣ, Δημοσιογράφος
Κώστας Μήτσης, Ειδικός Σύμβουλος ΕΟΣΣ
Ειρήνη Ψαχούλια, Εκπρόσωπος Ευρωπαϊκού Δικτύου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Υπεύθυνη Έκθεσης
Σωτήρης Καρέας, Αρχιτέκτων – Μηχανικός
Σωκράτης Βασιλείου, Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας
Δημήτρης Λαγός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
Νίκος Τρικαλίτης, Οικονομολόγος
Χρυσή Ψυλάκη,
Γεν. Γραμματέας Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Αυτοδιοίκησης

Αλφαβητάρι Αντικειμένων Λαϊκής Τέχνης

Α
Αδράχτι: Εργαλείο από ξύλο που χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες για κλώσιμο νήματος
Αδραχτολόγος: Υφαντή θήκη που τοποθετούσαν τα αδράχτια
Αναπτήρας: Αναπτήρας με καύσιμο υλικό το πετρέλαιο
Αλέτρι: Γεωργικό εργαλείο για όργωμα
Ανέμη: όργανο για τύλιγμα νήματος
Αραμπάς: Ξύλινο μεταφορικό μέσο που το έσερναν άλογα
Αργαλειός: Μηχανή ύφανσης
Αρίλαγος: Μεγάλο κόσκινο για τον καθαρισμό ρου σιταριού
Β
Βαρέλα: Ξύλινο μεγάλο βαρέλι για μεταφορά νερού
Βελέντζα: Υφαντά, φλοκωτά στρωσίδια που γινόταν στον αργαλειό από μαλλί προβάτων
Βιλάρι: Εξάρτημα αργαλειού
Βούρτσα: Ξύλινο δοχείο για χτύπημα γάλακτος
Βρύση: Μεταλλικό δοχείο για πλύσιμο
Γ
Γάστρα: Μεταλλικό καπάκι που σκεπαζόταν το ταψί με το ψωμί ή το φαγητό
Γιλέκο: Είδος ανδρικού εσωτερικού ρούχου χωρίς μανίκια (γελέκο)
Γιουβέτσι: Πήλινο, φαρδύ και χαμηλό σκεύος όπου ψήνονται τα φαγητά στο φούρνο
Γιούκος: Σωρός από κουβέρτες ή κοίλωμα τοίχου που χρησιμεύει για την τοποθέτηση του γιούκου (Γίκος)
Γκαζιέρα: Λάμπα πετρελαίου κρεμαστή ή επιτραπέζια ή του τοίχου ή φορητή (Γκαζόλαμπα)
Γκαζοφάνερο: Φωτιστικό για τις πλατείες των χωριών
Γκρά: πολεμικό όπλο
Γκιγούμι ή Γκιχούμι ή Γκιούμι: Δοχείο μεταλλικό για μεταφορά γάλακτος ή νερού
Γκισέρι: Το μεγάλο κριάρι, οαρχηγός του κοπαδιού
Γκλίτσα: Ραμβδί, μπαστούνι που το είχαν οι τσοπάνηδες συνήθως με κυρτή λαβή
Γνέμα: Νήμα, κλωστή
Γουδί: Μεταλλικό ή ξύλινο δοχείο για στούμπισμα σκληρών καρπών
Γυροκρέβατο: Σεντόνι συνήθως κεντητό που έμπαινε γύρω στο κρεβάτι
Γυαλικά: Γυάλινα σκεύη οικιακής χρήσης
Δ
Δεκάρες: παλιό μεταλλικό νόμισμα
Δακριάνι: γεωργικό εργαλείο του αλωνισμού
Δισάκι: Δύο μικροί σάκοι από ύφασμα ενωμένοι στο πάνω μέρος
Δισκάκι: Οικιακό σκεύος με το οποίο προσφέρονται γλυκά
Δρεπάνι: Γεωργικό εργαλείο για θερισμό
Δόκανο: Σιδερένια παγίδα άγριων ζώων
Ε
Ελίκια: Ειδικές ξύλινες θήκες για τα χέρια, που τις χρησιμοποιούσαν για να καθαρίζουν το σιτάρι
Εικόνισμα: Αγιογραφία (Κόνισμα)
Ζ
Ζυγαριά: Όργανο υπολογισμού βάρους
Ζυγούρι: Αρνί δύο ετών
Ζυγός: Ξύλο αρότρου ή της άμαξας για τη ζεύξη των ζώων
Ζουνάρι: Πλατιά από ύφασμα που μπαίνει στη μέση (Ζωνάρι, ζωστάρι, ζωστήρι)
Ζαλίκι: Φορτίο από ξύλα που μεταφέρεται στην πλάτη
Ζύγια: Διάφορα μέτρα βάρους
Θ
Θηκάρι: Θήκη που μπαίνει το σπαθί ή το μαχαίρι
Θεραστήρι: Γεωργικό εργαλείο με το οποίο θερίζουν(δρέπανο, δρεπάνι)
Θράκα: Αναμμένα κάρβουνα
Θρομβύλι: Ειδικό εργαλείο με το οποίο περνιέται στα μασούρια το νήμα της ανέμης
Ι
Ίσκα: Είδος μύκητα που παλαιότερα τον ξέραιναν και τον χρησιμοποιούσαν για να ανάβουν φωτιά στα τσακμάκια
Κ
Καβουρντιστήρι: Χειροκίνητη συσκευή καβουρντίσματος του καφέ
Κάδρο: Κορνίζα για εικόνα, πλαίσιο
Καζάνι: Μεγάλη μεταλλική κατσαρόλα
Κακαβάκι: Μεταλικό σκεύος για μαγείρεμα
Καλάθι: Πλεκτό πανέρι μικρού μήκους
Καφόμπρικο: Μικρό μεταλλικό δοχείο που φτιάχνουμε καφέ
Καρπέτα: Χοντρή μάλλινη κουβέρτα
Καρούτα: Ξύλινο τετράγωνο πατητήρι
Κάλυκας: Θήκη από μέταλλο που βάζουν την πυρίτιδα και τη βολίδα
Καμινέτο: Μικρό σκεύος που ανάβει το οινόπνευμα
Κανάτι: Επιτραπέζιο πήλινο δοχείο για νερό ή κρασί στο τραπέζι
Κανάτα: Επιτραπέζιο δοχείο για νερό
Κανίστρα: Μεγάλο καλάθι πλεκτό από λυγαριά (κοφίνι)
Καντάρι: Όργανο μέτρησης βάρους
Καντήλι: Δοχείο με λάδι και φυτίλι που μπαίνει μπροστά στο εικονοστάσι
Καντηλέρι: Πολύφωτο μπρούτζινο λυχνάρι με βάση
Καριοφύλι: Είδος μακρύκανου όπλου που χρησιμοποιούσαν παλιότερα (μουσκέτο)
Κάπα: Χοντρό πανοφώρι χωρικών από τρίχες γίδας με κάλυμμα κεφαλής (Κατσούλα)
Κασέλα: Ξύλινο μπαούλο συνήθως σκαλιστό που φυλασσόταν ρούχα και πολύτιμα αντικείμενα
Καρπολόγος: Ξύλινο εργαλείο για ξεδιάλεγμα καρπών
Καρδάρα: Ξύλινο σκεύος που χρησιμοποιούσαν για άρμεγμα οι βοσκοί
Κιλίμι:
Πρόχειρο στρωσίδι, φτιαγμένο από μαλλί
Κιούπι: Πήλινο πιθάρι που φυλαγόταν τα φαγώσιμα
Κομπολόι: Χάντρες γυάλινες ή μεταλλικές περασμένες σε κλωστή
Κόπανος: Ξύλινη σανίδα για το πλύσιμο των ρούχων
Κόσκινο: Ξύλινο σκεύος κυκλικό ανοιχτό από πάνω που έχει κάτω πλέγμα (κρησαρά)
Κοσσιά: Μεγάλο γεωργικό εργαλείο με ξύλινη λαβή για το κόψιμο των χορταριών (κόσσα)
Κότελο: Πλεχτό γυναικείο ρούχο χωρίς μανίκια
Κουμπούρι: Μικρό πυροβόλο όπλο που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα
Κουταλοθήκη: Ξύλινη θήκη για κουτάλια
Κόφα: Πλεκτό στο χέρι καλάθι (κοφίνι, κανίστρι, κάνιστρο)
Κυπρί ή Κύπρος: Κουδούνια για το λαιμό των ζώων
Λ
Λαιμαριά: περιλαίμιο ζευγμένων ζώων
Λάμπα: Λάμπα μεταλλική ή γυάλινη που ως καύσιμο χρησιμοποιούσε πετρέλαιο
Λαβομάνο: Φορητή λεκάνη για πρωινό πλύσιμο
Λιοτρίβι: εργοστάσιο παραγωγής και επεξεργασίας ελαίου
Λυχνάρι: φωτιστικό που έκαιγε με λάδι
Λαΐνι: πήλινο σκεύος για μεταφορά και διατήρηση πόσιμου νερού (λαγήνι, λαγένι)
Λανάρι: Ξύλινο εργαλείο σα βούρτσα για να γίνει το μαλλί αφράτο
Μ
Μαγκάλι: Μεταλλικό σκεύος για θέρμανση όπου τοποθετούσαν κάρβουνα
Μαντανία: Κουβέρτα μάλλινη
Μαντήλι: κομμάτι ύφασμα που καλύπτουν το κεφάλι τους οι γυναίκες (τσεμπέρι, φακιόλι)
Μασούρι: Όργανο κυλινδρικό του αργαλειού γύρω στο οποίο τυλίγεται το νήμα
Μεσάλι: Τραπεζομάντιλο φαγητού
Μιτάρια: Εξαρτήματα αργαλειού
Μπάντες: Υφαντά που λρεμούσαν στους τοίχους
Μπακίρι: Χαλκός
Μπαούλο: Ξύλινο κουτί που φυλασσόταν ρούχα και πολύτιμα αντικείμενα
Μπαρουτοθήκη: θήκη που βάζανε το μπαρούτι
Μπαστά: Υφαντά, στρωσίδια
Μπάτζιος: Συλλέκτης γάλακτος, τυροκομείο
Μπότι: Μικρό δοχείο νερού
Μπούντα: Ξύλινος κάδος, κωνοειδής μεγάλης διαμέτρου για την Παρασκευή του βουτύρου
Μπουραζάνα:Ανδρικό μακρύ παντελόνι
Μπούστο: Γυναικεία φορεσιά από τη μέση και πάνω
Μπρίκι: Μεταλλικό σκεύος για φτιάξιμο καφέ
Μπροστέλλα: Το μπροστινό μέρος του φουστανιού
Μύλος του καφέ: Μεταλλικό σκεύος για άλεσμα του καφέ
Ν
Νταλιάνι: - Τουφέκι με μικρή κάνη που γεμίζει από μπροστά

1.        Παραδοσιακός κατασκευή ψαρέματος

Νομίσματα: Κομμάτι από μέταλλο σε σχήμα μικρού κυκλικού δίσκου
Νοματαίοι: Πρόσωπα
Ντορβάς: Υφαντός μικρός οδοιπορικός σάκος (ντρουρβάς)
Νταβάς: Χάλκινο σκεύος για μαγείρεμα
Ντιβάνι: Είδος χαμηλού κρεβατιού
Ξ
Ξιφολόγχη: Είδος λόγχης που χρησιμοποιείται ως επιθετικό όπλο, αφού τοποθετείται στην άκρη του τουφεκιού
Ξίφος: επιθετικό όπλο μακρύ που κόβει και από τις δύο πλευρές
Ξύλινος μεταφορέας: μακρύ και γερό ξύλο που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά βαρών και στηρίζεται στις πλάτες
Ξύστρα: Εργαλείο για τη λείανση της επιφάνειας
Π
Παγούρι: Μικρό φορητό δοχείο νερού
Παλάντζα: Ζυγαριά με δύο δίσκους έναν για σταθμά και έναν για το αντικείμενο που ζυγίζεται
Παλαντζέτο: Ξύλινη υποδοχή που εφαρμόζει στον αυχένα των ζώων για όργωμα
Πέταλο: Μεταλλική θήκη για τα πόδια των ζώων
Πιατοθήκη: Ξύλινο σκεύος της κουζίνας για τοποθέτηση πιάτων
Πινακωτή: Ξύλινο σκεύος με χωρίσματα στα κενά των οποίων τοποθετούνται τα καρβέλια ψωμιού πριν ψηθούν
Πλάστιγγα: Ζυγαριά για μεγάλα βάρη
Ποδιά: Κομμάτι ύφασμα που φορούν οι γυναίκες στη μέση
Πριόνι: Μεταλλική οδοντωτή λεπίδα που χρησιμοποιείται στο κόψιμο ξύλου ή μετάλλου
Πιτουργιάρης: Ξύλινη κυλινδρική ράβδος με την οποία ανοίγονται τα φύλλα της πίττας (Πλαστήρι, πλάστης)
Πουγκί: Δερμάτινη ή υφασμάτινη θήκη αγροτών κρεμασμένη στη ζώνη τους όπου φύλαγαν τις οικονομίες τους
Παραγώνι: Χώρος γύρω από το τζάκι
Πυροστιά: Τριγωνικός ή κυλινδρικός τρίποδας που χρησιμοποιείται για να υποβαστάζει την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά
Ρ
Ραφιέρα: Ντουλάπι με ράφια που καρφώνεται στον τοίχο
Ριχτοδιάσελο
Ροδάνι: Ειδικό εργαλείο με το οποίο περνιέται στα μασούρια το νήμα της ανέμης
Ρόκα: Ειδικό εργαλείο για το κλώσιμο του μαλλιού
Ρολόι: μικρό μηχάνημα που δείχνει τις ώρες
Σ
Σάγισμα: Υφαντή στρώση από μαλλί γίδας
Σαΐτα: Εργαλείο υφαντικής του αργαλειού
Σακούλι:
Υφαντός πολύχρωμος σάκος
Σκαφίδα: Ξύλινο ή μεταλλικό κατασκεύασμα που χρησιμοποιείται για πλύσιμο, ζύμωμα (σκάφη, σκαφίδι, σκάφα)
Σκουτέλα: Μεγάλο και βαθύ πιάτο
Σκουτί: Χοντρό ύφασμα από μαλλί
Σάλι: Γυναικείο ρούχο πλεχτό ή μάλλινο που χρησιμεύει για να σκεπάζει τους ώμους
Σαμάρι: Εξάρτημα για την πλάτη του ζώου (Σάγμα)
Σαμαροσκούτι: Υφαντό ύφασμα που έμπαινε το σαμάρι
Σαρμανίτσα: Ξύλινη κούνια για μωρά
Σβανάς: μικρό πριονωτό δρεπάνι για κλάδευμα
Σεγκούνι: Είδος κοντού και χοντρού ρούχου χωρικών (σεγκούνα, σιγκούνι, σιγούνι, σαγιάκι, κοντογούνι)
Σεντούκι: μπαούλο παλιάς εποχής
Σίδερο: Σίδερο για σιδέρωμα ρούχων με κάρβουνο
Σινί: Μεγάλος χάλκινος ή σιδερένιος δίσκος
Σκούφος: Εφαρμοστό κάλυμμα του κεφαλιού
Σλιάχι: Δερμάτινη θήκη για όπλα, ξίφος ή μαχαίρια (Σελάχι)
Σιάρα: Μεγάλο πριόνι
Σουρωτήρι: Σκεύος με τρύπες
Σπαθί: Μεγάλο σε μήκος όπλο σε σχήμα μαχαιριού
Στάμνα: Πήλινο δοχείο για τη μεταφορά νερού
Στούμπος: Ξύλινο εργαλείο που χρησιμεύει για το χτύπημα διαφόρων πραγμάτων
Στημόνι: Νήματα που τοποθετούνται κατά μήκος του αργαλειού
Σφονδύλι: Βαρύ στρογγυλό εξάρτημα του αδραχτιού που σρυθμίζει την περιστροφική του κίνηση
Τ
Τάβλα: Χαμηλό τραπέζι
Ταγάρι: Υφαντή τσάντα των χωρικών
Ταπέτο: Υφαντό στρωσίδι
Ταψί: Μεγάλος χάλκινος ή σιδερένιος δίσκος (τεψί)
Τρουβάς: Σάκος υφαντός που τον πέρναν οι χωρικοί
Τσακμάκι: Παλιός αναπτήρας
Τσαντίλα: Ειδικό σακούλι για στράγγισμα τυριού
Τσικρίκι: Ειδικό εργαλείο με το οποίο περνιέται στα μασούρια το νήμα της ανέμης
Τσιμπίδα: Μεταλλική λαβίδα για ανακάτεμα φωτιάς
Τσουβάλι: Μεγάλο σακί
Τσουρέπια: Πλεκτές κάλτσες
Υ
Υνί: τριγωνική, αιχμηρή, σιδερένεια άκρη του αλετριού (γενί, γυνί)
Υφάδι: Το κάθετο στο στημόνι νήμα του υφάσματος που φαίνεται στον αργαλειό
Υφαντό: Αυτό που έχει φτιαχτεί στον αργαλειό
Φ
Φανάρι:
Παλιά υαλόφρακτη τετραγωνική θήκη μέσα στην οποία έβαζαν είδος λυχναριού για να προφυλάσσεται η φλόγα
Φλογέρα:
Είδος πνευστού μουσικού οργάνου των τσομπάνηδων
Φλωκάτη
– βλέπε Χασιά
Φουστανέλλα:
Ανδρική πολύπτυχη κοντή φούστα, συνήθως λευκού χρώματος
Χ
Χαλινάρι:
Εξάρτημα που τοποθετείται στο στόμα του αλόγου
Χασιά:
Υφαντά, φλοκωτά στρωσίδια που γινόταν στον αργαλειό από μαλλί προβάτων (φλωκάτη)
Χτένια
Χωνί:
Κατασκεύασμα σε κωνοειδές σχήμα με ένα μεγάλο και ένα μικρό άνοιγμα
Χιράμι:
Είδος υφαντού (Χράμι, χεράμι)
Ψ
Ψήστης:
Συσκευή που καβουρντίζει τον καφέ
Ψυγείο πάγου:
Ειδικός χώρος συντήρησης τροφίμων που ψύχεται με πάγο

Τεχνική Γραμματεία

Νατάσα Καλλιανιώτη, Υπεύθυνη Προγραμματισμού Συνδιάσκεψης τηλ: 2103392460


Γιώργος Σερέτης, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, τηλ: 2103610968


Μαριάννα Βεργοπούλου, Υπεύθυνη Γραμματείας, τηλ: 2103610568


Νίκος Λάρδας, Υπεύθυνος Προγραμματισμού Έκθεσης: 2103610340

Αίτηση Συμμετοχής στην Έκθεση

Αίτηση Συμμετοχής στην Έκθεση

Γραφείο Τύπου

Λάμπρος Κωνσταντάρας, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Μ.Μ.Ε
Αθηνά Παππά, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη Έκθεσης
Γιάννης Φραγκούλης , Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Εκδηλώσεων
Γιώργος Βασιλείου, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Συνεδρίου

Κάτοψη Έκθεσης

Κάτοψη Έκθεσης

Πληροφορίες για τον Πειραιά

Πληροφορίες για τον Πειραιά

 Δομή Περιπτέρου

Δομή Περιπτέρου

Τρόποι Πρόσβασης στο Σ.Ε.Φ.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας είναι η θέση που έχει και οι άπειρες οδικές προσβάσεις προς αυτό.

Με αυτοκίνητο: ερχόμενος κάποιος από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης– Αθηνών δεν χρειάζεται να λοξοδρομήσει καθόλου φτάνει μέσα στους χώρους στάθμευσης του Σταδίου. Ερχόμενος από το λιμάνι του Πειραιά περνάει έξω από το Στάδιο.  Ερχόμενος από το αεροδρόμιο και ακολουθώντας την Αττική Οδό και την Εθνική οδό φτάνει ταχύτατα στο Στάδιο.
   
Με αστικές συγκοινωνίες : Οι λεωφορειακές γραμμές  101,130,217,218,A1,B1  με αφετηρία τον Πειραιά  κάνουν στάση έξω από την είσοδο του Σταδίου, ενώ οι  λεωφορειακές γραμμές B1, A1,E1, 130,218,232,040,217,229 με τέρμα το λιμάνι του Πειραιά σταματούν στην απέναντι πλευρά του δρόμου και οι επισκέπτες περνώντας από την ειδική διάβαση κάτω από την παραλιακή οδό βρίσκονται στην είσοδο του Σταδίου, στο ίδιο σημείο σταματάει και η γραμμή express Ε96 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.
     
Ο τερματικός σταθμός του τραμ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Στάδιο όπως και ο σταθμός Νέο Φάληρο του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου.
     
Για περισσότερες λεπτομέρειες , όπως και για τα λεπτομερή δρομολόγια τόσο των Λεωφορείων, του τραμ και του ηλεκτρικού μπορείτε να κοιτάξετε στις αντίστοιχες ιστοσελίδες :

www.oasa.gr
www.isap.gr
www.ktel.org
www.ose.gr
www.tramsa.gr

                                                                                                      

Θέματα Συνδιάσκεψης

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Κεντρική Θεματική Συνεδρία
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Α΄ Ειδική Θεματική Συνεδρία – Στρογγυλό Τραπέζι
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Β΄ Ειδική Θεματική Συνεδρία – Στρογγυλό Τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Γ΄ Ειδική Θεματική Συνεδρία – Στρογγυλό Τραπέζι
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δ΄ Ειδική Θεματική Συνεδρία – Στρογγυλό Τραπέζι
Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Ε΄ Ειδική Θεματική Συνεδρία – Στρογγυλό Τραπέζι
Η ΕΝΕΡΓΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΤ΄ Ειδική Θεματική Συνεδρία – Στρογγυλό Τραπέζι
Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Ζ΄ Ειδική Θεματική Συνεδρία – Στρογγυλό Τραπέζι
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η΄ Ειδική Θεματική Συνεδρία – Στρογγυλό Τραπέζι
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Θ΄ Ειδική Θεματική Συνεδρία – Στρογυλλό Τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ι΄ Ειδική Θεματική Συνεδρία – Στρογγυλό Τραπέζι
ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΙΑ΄ Ειδική Θεματική Συνεδρία – Στρογγυλό Τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΙΒ΄ Ειδική Θεματική Συνεδρία – Στρογυλλό Τραπέζι
Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


ΙΓ’ Ειδική Θεματική Ενότητα – Στρογγυλό Τραπέζι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ – MARKETING – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΙΔ’ Ειδική Θεματική Ενότητα – Στρογγυλό Τραπέζι
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΙΕ’ Ειδική Θεματική Ενότητα – Στρογγυλό Τραπέζι
ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

 

© 2007 Ε.Δ.Π.Α. All rights reserved.